De Google Pixel 8 zonder Google: GrapheneOS maakt het mogelijk!

​Lees meer over GrapheneOS!
15 maart 2024 in
De Google Pixel 8 zonder Google: GrapheneOS maakt het mogelijk!
FOSSH
| Nog geen reacties

De Google Pixel 8 met GrapheneOS is een opvallende smartphone in de technologiewereld. Waarom? De telefoon is erg opvallend door zijn indrukwekkende hardware en geavanceerde mogelijkheden. De telefoon trekt de aandacht van gebruikers die waarde hechten aan privacy en overwegen het tegenwoordig zelfs als volgende toestel. Privacy is erg belangrijk aan het worden. Techbedrijven verzamelen tegenwoordig namelijk steeds meer data. Een besturingssysteem dat hier waarde aan hecht is dus erg belangrijk in deze tijd. Hier komt GrapheneOS bij kijken.

GrapheneOS

GrapheneOS, een privacy- en veiligheidsgerichte mobiele besturingssysteem met Android-app-compatibiliteit. Is een gemeenschapsproject dat een gehard Android Open Source Project-fork, Auditor, AttestationServer, een gehard malloc-implementatie en andere projecten omvat. Het is ontworpen om de gebruiker een privacygerichte en veilige ervaring te bieden.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van GrapheneOS op de Pixel 8 is de langdurige ondersteuning die het biedt. Ze zullen namelijk 7 jaar OS en beveiligingsupdates ontvangen, dit is belangrijk voor GrapheneOS-ondersteuning. Dit wilt zeggen dat gebruikers er zeker van kunnen zijn dat hun systeem voor een aantal jaren veilig en up-to-date blijft.

Zoals eerder aangegeven is het gebruik van GrapheneOS een zekerheid op privacy en veiligheid. Zo kunnen gebruikers van het systeem er namelijk zeker van zijn dat hun gegevens niet worden verzameld zonder hun toestemming. In de digitale tijdperk waarin wij ons nu bevinden is dat toch een dingetje wat steeds vaker een rol speelt bij mensen.

De-googled

Bij het aanschaffen van een Pixel 8 met GrapheneOS zitten echter wel wat beperkingen. Zo is het als u een Pixel 8 met GrapheneOS koopt het wellicht niet alle standaard apps heeft. Dit omdat sommige functies Google’s servers vereisen. En Graphene wilt dit dus net tegengaan.

De Pixel 8 met Graphene is namelijk een De-googled device. Dit wilt zeggen dat alle apps die te maken hebben met de servers van Google niet gebruikt kunnen worden op het apparaat. Dit om de privacy en veiligheid van de gebruikers te waarborgen. Want dit zijn immers punten waar de gebruikers van GrapheneOS het belangrijkste vinden.

Wat zijn de ‘voordelen’ van een De-googled telefoon? Het grootste verschilt is beveiliging en privacy. Zo heeft u met een de-googled telefoon minder kans op inbreuk op uw privacy. Google verzamelt namelijk veel data. U overhandigt in principe uw waardevolle persoonlijke gegevens aan een buitenlands bedrijf. Zo worden er dus alternatieve apps gebruikt op de Pixel 8 met GrapheneOS die wel rekening houden met uw gegevens.

Het is dus belangrijk om de voordelen en de nadelen af te wegen voordat u een beslissing neemt.

Google Pixel 8 met GrapheneOS

FOSSH is aanbieder van Google Pixel telefoons met GrapheneOS, zo hebben wij de Google Pixel 6 Pro, Google Pixel 7 en Google Pixel 8 met GrapheneOS. Bij ons staat privacy centraal en willen wij dit stokje graag doorgeven aan anderen.


in Blog
De Google Pixel 8 zonder Google: GrapheneOS maakt het mogelijk!
FOSSH 15 maart 2024
Deel deze post
Labels
Archiveren
Aanmelden om een reactie achter te laten